Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mor-p.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4934
Jagten på det gode liv – MorP

På DR1 er der blevet vist en serie i 6 dele om jagten på det gode liv. I serien følger man flere familier, der hver især har defineret deres “gode liv” og går efter den drøm. 

Jeg ville ønske, at hver familie (og hvert menneske!) satte sig ned og fik tænkt over og mærket efter, hvad der giver det gode liv for dem. 

Er det mange penge, mærketøj og fede rejser? Er det et kolonihavehus og egen køkkenhave? Er det masser af tid sammen med dem, man holder af? Er det en stor karriere og et fedt job? Mange børn? Mange sko? Mange ture i skoven? Mange kunstværker i hjemmet?

Det er desværre min oplevelse, at mange har alt for travlt med at overleve deres hverdag, til at de har tid og overskud til at fundere over, hvad der gør dem glade og giver mening for dem. 

Men vi har jo kun ét liv, ihvertfald i første omgang. Så hvorfor ikke tage sig tiden til at finde ud af, hvad vi gerne vil fylde dette liv med? På et eller andet (heldigvist ikke nærmere defineret) tidspunkt skal vi jo herfra, og så er det for sent. 

Mit liv har været fyldt med meget arbejde, deadlines og et hamsterhjul, jeg bare løb rundt i for at overleve. Jeg var ikke glad og følte altid, at jeg var bagefter med alt. Især efter det første barn var født og kom i dagpleje. Det var ikke et “godt liv” for os. Efter barn nr 2, kunne den model slet ikke holde mere, og heldigvis var der faktisk andre muligheder. Men det krævede mange beregning (både økonomiske og mentale) at have modet til at stige ud af hamsterhjulet og tage stilling til mit og vores liv. 

Men hurra for at jeg og vi gjorde det. For jeg fik tænkt over mit liv. Og jeg tænker stadigt, for det er – efter min bedste overbevisning – en dynamisk proces!

Mit liv skal fyldes med glæde og grin. Og blomster, ballet og børn. Og solskin og krimier. Leg og kreativitet. Og tid. Masser af tid. Og kærlighed – masser af kærlighed i alle udgaver; til min mand, mine børn, vores katte og høns, planterne i køkkenhaven, de smukke blomster, blafrende bladene på træerne og smukke lyserøde skyer om aftenen. 


Og overskud. Overskud til at glæde mennesker i vores netværk; venner, familie, gode naboer mv. Jeg ser dem altid blive glade for et par af vores egne æg, en lille buket blomster, et smil eller en bid kage/skål suppe eller andet overskudsmad 😊 Og det gør mig glad. 

Så kære læser, hvad definerer det gode liv for dig? Har du tænkt over det?