Mine unger elsker is. Og jeg elsker at lave is til dem!

Jeg har fundet basisopskriften i Alt for damerne – eller mon det var Femina? Nå den er super let at lave og smager skønt!

Du skal bruge: 1/2 L piskefløde, 6 past. æggehvider, 150g flormelis og korn fra en halv vaniliestang. 

1) pisk fløden til flødeskum

2) pisk æggehvider, flormelis og vaniliekorn sammen til massen bliver hvid og luftig. 4-5 min ca. 

3) vend flødeskum i massen. Rør forsigtigt rundt

4) sæt det hele i fryseren. Efter ca 6 timer, er isen klar. Den skal ikke forstyrres i fryseren!

Jeg har prøvet at variere isen med bær og chokolade – og det er blevet rigtigt godt :)

1) smelt chokolade og bland det forsigtigt i ismassen. Jeg har forsøgt med hvid chokolade, og resultatet smagte fantastisk!

2) lav en bærsirup og bland i ismassen. Tag fx en stor pakke friske blåbær og put dem i en gryde med lidt vand og lidt mere sukker. Lad det koge ind og si det. Smag efter – blandingen skal ikke være for sød, for selve isen er sød. (Hvis du bruger frosne bær, så skal der kun tilsættes en lillebitte smule vand, da frosne bær indeholder meget vand og tager lang tid om at koge ind)

Du kan bruge jordbær, hindbær, blåbær (isen får en fantastisk farve), skovbær mv. Bare husk at si bærsirup, så man ikke skal tygge i kerner, når man nyder isen :)

Jeg har også forsøgt med en hvid chokolade med knas i. Det virker!

Næste forsøg bliver med en mørk chokolade. Om den så skal smeltes eller blot hakkes, før den kommes i isblandingen, har jeg ikke helt besluttet mig for endnu!

Enjoy