Pasta med friske tomater er en af de retter, jeg husker fra vores sidste besøg i Rom. Så enkelt og så smagfuldt. Og så passer det godt i disse sommerlige dage (med alt for meget blæst!)

Min opskrift er simpel:

3 fed hvidløg, 2 bakker friske små tomater (og de gamle og bløde kan oss tilsættes), olivenolie, salt, basilikum, pasta (spaghetti) og parmesan.

Sæt vand over til spaghetti.

Hvidløg skæres i mindre stykker og svitses let i olie på panden. Tomaterne halveres (evt 2 gange) og kommes efterfølgende på panden.

Skru lidt ned for temperaturen og tilsæt salt og lidt basilikum.

Og kog spaghetti i en gryde ved siden af.

Det er vigtigt, at tomaterne ikke bliver helt tørre på panden, da spaghettien skal ligge i tomatsovsen tilsidst og suge væden. Tilsæt derfor evt lidt mere olie.

Når spaghettien er kogt færdig, flyttes den over på panden og nyder en sidste stund i tomatsovsen. Pynt med basilikum. Og parmesan.

Bon appetitto!